Ja, Ik Wil….Binnen Budget

Ringen in het trouwboeket gefotografeerd

Hoe je de perfecte trouwfotograaf vindt zonder je portemonnee te pijnigen.

Voor bruidsparen met een beperkt budget zijn er verschillende oplossingen om een trouwfotograaf te vinden.

Stel vooral realistische verwachtingen: Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over wat je met je budget kunt krijgen. Fotografen met een lager tarief zullen doorgaans minder ervaring hebben en minder tijd op je bruiloft doorbrengen. Vaak fotograferen ze liever geen feestavonden i.v.m. het licht. Ze hebben geen back-up fotograaf in noodgevallen en vaak ook geen reserve apparatuur. Voor een hobby fotograaf geld hetzelfde maar deze betaald geen belasting en wat we steeds vaker zien gebeuren: Ze komen gewoon niet opdagen, want ze hoeven er niet van te leven. Wees dus vooral gewaarschuwd! Maar wat kun je nu wel doen?

  1. Overweeg kortere dekkingsuren: Als je budget beperkt is, kun je overwegen om de fotograaf voor een kortere periode in te huren, bijvoorbeeld alleen voor de ceremonie, de fotoshoot en wat familiefoto’s.
  2. Kies voor digitale bestanden: Sommige fotografen bieden pakketten aan waarbij je alleen de digitale bestanden van de foto’s krijgt en geen afdrukken of trouwalbum. Dit kan de kosten verlagen, maar je kunt later altijd nog je foto’s af laten drukken of toch een trouwalbum maken/laten maken op een moment dat er wel weer budget is.
  3. Bespreek afdrukoptie’s: Als je een beperkt budget hebt, kun je met je fotograaf overleggen of er goedkopere afdrukoptie’s zijn. Misschien kleinere foto’s in plaats van grote canvassen.
  4. Bekijk de aanbevelingen: Ze kunnen je helpen om een betaalbare  en vooral goede fotograaf te vinden.
  5. Houd rekening met de dag van de week: Trouwen op een doordeweekse dag kan goedkoper zijn dan in het weekend. Of je kunt hier naar vragen. Meestal gaat dit om de dagen dinsdag en woensdag.

Onthoud dat de keuze van een trouwfotograaf een investering is in herinneringen die een leven lang mee gaan!

Probeer een balans te vinden tussen je budget en de kwaliteit van de fotografie. Het is belangrijk om een fotograaf te vinden die je vertrouwt en wiens stijl je aanspreekt, zelfs als je budget beperkt is. Wat verwacht jij van een fotograaf? Dat is voor iedereen anders.

Vraag jezelf af hoe belangrijk de foto’s zijn ten opzichte van de rest van de onderdelen van je bruiloft. Wellicht geef je liever iets meer aan je fotograaf uit als hij/zij volledig in jullie verwachting past. Denk daar goed over na. Beeldmateriaal is voor altijd. Foto en video.