Trouwfotograaf Saskia Bagchus

Komodo Jan van Genten white island Tanzania

 

Wat leuk dat je wat meer wilt weten over mij.

Allereerst hou ik naast de fotografie enorm van duiken en reizen en heb ik samen met mijn man in 2015 een kleine wereldreis mogen maken. Voor mij de meest bijzondere tijd uit mijn leven. En wat ben ik blij met alle foto’s die ik gemaakt heb waardoor ik die reis heel vaak kan herbeleven. Details die ik alweer vergeten was maar door de foto’s blijven leven. Door deze reis ben ik nog beter gaan begrijpen wat foto’s doen voor je herinneringen. Hoe belangrijk het is dat alles is vastgelegd. Vooral als hoogtepunten elkaar zo snel opvolgen……. Als trouwfotograaf zie ik dat ook veel op bruiloften, daarom hecht ik ook zo veel waarde aan goede foto’s. Voor je het weet is je trouwdag alweer voorbij. Sinds 2015 ben ik nog meer gedreven dan voor die tijd om het complete verhaal te vertellen. Elk detail is belangrijk. Ik wil echt niets missen omdat ik weet hoe belangrijk jullie dag voor jullie is. Zelfs de momenten die jullie gemist hebben, leg ik vast. Ik hoor dan ook regelmatig: “O, dat heb ik helemaal niet gezien!” 

 

blue ringed octopus trouwfotograaf amsterdam saskia bagchus whaleshark

Schoolfotografie | portret en groepsfoto’s

Hebben jullie kinderen? Helemaal leuk! Sinds 2007 ben ik actief als school- en gezinsfotograaf. Doordat ik veel met kinderen werk en thuis ben in alle leeftijden, weet ik ook wat ze wel en niet leuk vinden op jullie bruiloft. Het is belangrijk dat ze lekker zichzelf kunnen zijn. Voor elke leeftijd heb ik als trouwfotograaf een andere aanpak, zodat jullie straks kunnen genieten van mooie foto’s van jullie kinderen. Ook grote groepsfoto’s maak ik met regelmaat op school. Ik word dus zeker niet nerveus van een groepsfoto’s op jullie bruiloft.

 

Vrijwilligerswerk

Sinds een aantal jaar doe ik ook vrijwilligerswerk. Elk jaar werk ik mee met Dolfijn Begeleide Vakanties. Dit zijn reizen voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Wij helpen hen aan een onwijs leuke vakantie omdat ze niet alleen op vakantie kunnen. Voor deze reizen heb ik ook regelmatig cursus en training om goed voorbereid te zijn. Een belangrijk aspect is hoe er met hen wordt omgegaan. Het is onwijs leuk en leerzaam om te doen en enorm inspannend werk met lange dagen. Maar als de reizigers huilend in je armen vallen omdat hun vakantie om is dan weet je dat je het goed gedaan hebt.

 

Sport

Zoals ik al zei hou ik enorm van duiken. Dit doe ik graag in Zeeland en als het kan ook graag in het buitenland. Daarnaast ben ik gek op hardlopen, dus een sprintje trekken voor een goede foto op jullie bruiloft is geen probleem.

 

Leergierig

Omdat ik graag op de hoogte wil blijven van alle nieuwe technieken, volg ik nog steeds workshops. Vaak zijn deze in het buitenland bij de beste bruidsfotografen ter wereld. Op die manier blijf ik oog houden voor vernieuwingen en nieuwe technieken en blijf ik mezelf ontwikkelen als bruidsfotograaf. Dit vind ik erg belangrijk. Mijn collega’s snappen niet altijd waarom ik nog naar workshops ga, maar mijn motto is: Ook al leer ik nog maar 5% dan heb ik toch weer wat geleerd. En het is ook gewoon leuk om nieuwe mensen te leren kennen in je vakgebied.

 

 Zullen wij ook kennismaken?

 

trouwfotograaf amsterdam saskia bagchus