Trouwen in Amsterdam – Hoe begin je

getrouwd en confetti bij het gemeentehuis

Dit artikel gaat over trouwen in AmsterdamAankondiging

Als je gaat trouwen in Amsterdam moet je je huwelijk minimaal 6 weken van te voren aankondigen bij de Gemeente Amsterdam. Daarna heb je een jaar de tijd om te trouwen. Dit heet de vooraankondiging.

Datum

Voor de datum van je huwelijk moet je naar het stadsloket op de locatie waar je wilt trouwen. Let wel op dat bepaalde data snel vol zit. Populaire datums zoals bijvoorbeeld in het verleden 07-07-2007 die ook nog eens op een vrijdag of zaterdag vallen zijn snel vergeven. Wees hier dus op tijd met vastleggen van jou favoriete datum.

Wil je een eigen trouwambtenaar dan is dat zeker mogelijk. Je kunt je huwelijk laten voltrekken door een vriend of familielid, die word dan ambtenaar voor 1 dag. En hier is altijd een ambtenaar van de burgerlijke stand van de Gemeente Amsterdam bij.

Een andere optie is een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand ook wel BABS genoemd inhuren. En ik kan je uit ervaring zeggen dat er heel veel leuke babsen zijn in Nederland. Je hoeft niet perse in het gemeentehuis te trouwen. In Amsterdam zijn heel veel locaties geregistreerd als officieel trouwlocatie. Bekijk hier alle officiële trouwen in Amsterdam locatie’s. Wil je trouwen op een plek die nog geen officiële locatie is, dan zal je dat eerst moeten aanvragen.

Getuigen

Bij een huwelijk heb je minimaal twee getuigen nodig en je mag maar maximaal vier getuigen vragen. Een getuige moet minimaal 18 jaar oud zijn. Heb je nou kinderen die ook graag getuigen willen zijn? Vraag dan even bij jullie trouwambtenaar naar de speciale kinder akte. Deze is niet officieel voor de wet, maar wel ontzettend leuk om je kinderen bij de ceremonie te betrekken. Ze voelen zich dan toch heel speciaal en voor jullie is het ook leuk!

Vaak worden goede vrienden of ouders als getuigen gevraagd. Als je je getuigen gaat vragen is het fantastisch leuk als je daar een speciaal momentje van maakt. Zo creëer je ook voor je bruiloft al mooie en bijzondere momenten.

Dit zijn de eerste dingen die je kunt regelen. Als je datum en locatie bekend is kun je op zoek naar een locatie voor de rest van je huwelijksdag. En vergeet niet dat je op tijd een weddingplanner, fotograaf, videograaf, babs en band of DJ op tijd te boeken. Deze leveranciers worden als eerste benaderd en het zou zonde zijn als je favoriete leverancier niet meer kan op jouw trouwdatum.

Ik hoop dat ik je een beetje op weg geholpen heb met de eerste stappen en tips van je trouwplanning. SUCCES!