Tips trouwen in coronatijd

tips trouwen in coronatijd

 

Heb jij tips nodig voor trouwen in coronatijd? Soms is het best een uitdaging om in deze periode te trouwen. Zeker als vlak voor je bruiloft de coronaregels veranderen en je last minute van alles moet wijzigen. Daarom wil ik graag een paar tips met je delen, die het je bij voorbaat een klein beetje makkelijker maken.

 

 

Tip 1 

Tijdens de ceremonie kun je denken aan een stoelopstelling in een halve cirkel. Je kunt gezinnen naast elkaar zetten en tussen de andere gasten 1,5 meter houden. Het voordeel is dat het op de foto’s niet zo kaal lijkt.

Tip 2

Zorg voor een genummerde stoelindeling (dat is beter dan op naam) en zorg dat mensen bij binnenkomst kunnen kijken waar ze zitten, door een indeling bij de deur op te hangen, of deel deze indeling via je trouwpagina of je social trouwpagina. Op die manier weet iedereen meteen waar hij/zij moet zitten.

Tip 3

Na afloop van de ceremonie wil iedereen jullie natuurlijk feliciteren. Echter word dat een beetje lastig in de 1,5 meter samenleving. Breng daarom een toast uit op alle gasten en vertel hen dat je snapt dat feliciteren nu een beetje lastig is, maar dat een toast voor jullie hetzelfde betekend als een felicitatie.

Tip 4

Zorg voor een cadeautafel. Gasten kunnen daar hun cadeau’s neerleggen en jullie worden graag verrast door wie het gegeven heeft. Leg het uit en iedereen zal het begrijpen.

Tip 5

Maak een mooie afscheidsspeech. Met mooie woorden kunnen jullie knuffels geven in Coronatijd. En eigenlijk is dit ook een leuke tip voor jullie gasten…… Hoe leuk als zij hun felicitatie’s van te voren op een video opnemen (leuke taak voor de ceremoniemeester)….. En dat jullie die afspelen na jullie speech. Met tv schermen kun je een heleboel en op afstand.

Tip 6

Zorg voor een live-verbinding zodat de mensen thuis ook mee kunnen kijken. Heb je nou ontzettend veel familieleden, vrienden en collega’s en wil je ze er toch allemaal bij hebben, denk dan eens aan een live-stream verbinding. Een goede ambtenaar zal de mensen die ’thuis’ zijn ook betrekken bij de ceremonie.

Tip 7

Ga bij je opa en oma langs en neem je fotograaf mee. Als ze in de buurt wonen is dit beslist de leukste manier om hen te verrassen als ze er niet bij kunnen zijn vanwege gezondheid redenen.

Tip 8

Ook een groepsfoto maken is niet altijd makkelijk in deze tijd, maar als iedereen een beetje zigzaggend gaat staan, dan kan de fotograaf een foto maken van bovenaf. Of voor een ander leuk effect van onderaf, dan lijkt het net of iedereen bij elkaar staat.

Tip 9

Mocht er geen mogelijkheid zijn voor een avondfeest, ga dan voor een mooie zonsondergang fotoshoot. Romantischer kan je dag niet eindigen.

Tip 10

Geef jullie gasten een leuk borrelpakket mee voor thuis! Of een koffie to go met een cupcake to go als je het liever zoeter aanpakt.

 


 

 

Ik hoop dat ik met deze 10 tips over trouwen in coronatijd jullie een beetje op weg heb kunnen helpen met ideeën. Het is niet altijd makkelijk voor bruidsparen om iets te bedenken, maar vergeet niet dat veel leveranciers zoals locaties, trouwambtenaren en foto- en videografen al heel wat ideeën gezien hebben in deze pandemie en je graag op weg willen helpen met ideeën. 

Heb je nog vragen of heb je ergens hulp bij nodig? Stuur me gerust een berichtje want ik help graag.

 

 

Stuur mij een bericht

 

tips trouwen in coronatijd