Bedankkaartje bruiloft | inspiratie

Bedankkaartje ontwerp bruiloft trouwen

Hoe tof als je gaat trouwen en jullie gasten ontvangen na afloop van jullie trouwdag een mooi bedankkaartje met een fantastische herinnering aan jullie dag. Wat mij betreft een must voor ieder bruidspaar om te geven aan hun gasten. Vooral als het gaat om een mooie foto kaart. Deze herinnering zie ik vaak terug op een kast en word juist vaak ingelijst en bewaard.

Als trouwfotograaf heb ik al heel wat bedankkaartjes ontworpen met de foto’s van mijn bruidsparen. Mijn advies is altijd: Ontwerp de layout voor de bruiloft en daarna zo snel mogelijk de trouwfoto’s erin zodat het gedrukt kan worden. Je hoeft dan niet meer na te denken over een tekst en alleen de foto’s nog te plaatsen.

Er zijn verschillende mogelijkheden met betrekking tot het drukken. Je kunt een foto printen en deze als inleg in een fotokaart plaatsen, direct op een kaart printen of op een kaart plakken. Dan heb je nog allerlei formaten en afwerkingen. Ik snap dat het soms overweldigend is, maar je kan het ook laten doen.

Volgens de etiketten worden bedankkaartjes met de hand geschreven. Maar dat is nogal een flinke klus. Tegenwoordig is het al helemaal geaccepteerd om het mee te laten drukken.

Bedankkaartje ontwerp bruiloft trouwen

Nu zijn er verschillende momenten waarop je je bedankkaartje kan geven:

1. Direct op de dag zelf als bedankje. Zeer gewaardeerd door iedereen omdat ze al direct een mooie foto hebben van jullie.

2. Binnen een maand na jullie trouwen. Ik zou er zeker niet langer over doen. Hoe sneller iedereen een bedankkaartje heeft hoe leuker.

 

De laatste optie is natuurlijk per post te versturen. Wist je dat er ook leuke Liefde zegels zijn bij PostNL? Staat natuurlijk hartstikke leuk op een envelop om te ontvangen. En natuurlijk is het ook nog mogelijk om een foto van jullie zelf te gebruiken op de zegels.

Maar wil je de kosten van het versturen besparen dan is het zeker een optie om de bedankkaartjes dezelfde dag nog mee te geven aan jullie gasten. Mocht je daarin geïnteresseerd zijn, neem dan zeker even een kijkje op deze pagina over de bedankkaartjes.

Een andere mogelijkheid die Trouwfotograaf Bagchus aanbied is een bedankkaartje via een photobooth. Hierin kunnen de gasten zelf op de foto en komen zij in een eigen vakje van de layout. Hoe leuk is dat! Deze samenwerking is met Green Screen Fotografie Zo maak je het nog persoonlijker voor de gasten. Bij binnenkomst maakt iedereen een foto in bijvoorbeeld een layout zoals hieronder en daarna kun je de photobooth ook nog als een normale photobooth gebruiken voor de rest van de avond.

Zoals je ziet zijn er optie’s en ideeën genoeg. Heb je vragen: Bel of mail me gerust. Ik help graag mensen verder.

bedankkaartje gemaakt met een photobooth