Hoe kies ik een trouwfoto locatie?

diner tijdens de bruiloft

hoe kies ik een trouwfoto locatieJe hebt alles geregeld en je fotograaf uitgezocht, maar op welke trouwfoto locatie kun je nu de mooiste foto’s maken tijdens je trouwreportage? Dit is wel een belangrijk onderdeel van je trouwdag, want deze foto’s wil je het liefst uitvergroot aan je muur!

Waar moet je nou op letten en wat zijn leuke ideeën? Heb je nagedacht over het seizoen? Maar ook de reistijd naar een locatie, kleuren en de sfeer die je graag wilt.

 

Persoonlijke trouwfoto locatie

Veruit de meeste koppels kiezen voor een persoonlijke locatie. Een locatie waar ze elkaar voor het eerst ontmoet hebben, of waar het voor het eerst echt “aan” was. Daar waar de liefde begon. Een stamkroeg, kerk, lievelingspark of een wandelgebied waar ze vaak komen.  Het belangrijkste element is de herinnering die jullie aan een bepaalde plek hebben. Het belangrijkste is dat jullie je er echt thuis voelen.

 

Romantische trouwfoto locatie

Een romantische locatie is vaak in de natuur, hierbij kun je denken aan het strand, het bos of in een park. Het allerbelangrijkste bij een romantische setting is eigenlijk niet alleen de omgeving maar juist het licht en hoe de fotograaf jullie fotografeert. Niet poseren, maar juist echte momenten waarbij jullie helemaal op gaan in elkaar. Fris, dromerig en licht. Persoonlijk vind ik het altijd fantastisch om dit soort beelden te maken tijdens “Golden Hour”. Met het licht van de ondergaande zon krijg je echt fantastisch mooie romantische beelden.

 

Traditionele fotolocatie

Bij een traditionele locatie kun je denken aan foto’s zoals je vroeger vaak zag. In de stad, op bruggetjes, smalle straatjes, kleine kroegjes, kerkje of op een bankje. Wel leuk om later te zien hoe alles veranderd is.

 

Exotische fotolocatie

Als je het geld er voor had gehad was je misschien wel in het buitenland gaan trouwen, maar voor veel mensen is dit niet mogelijk. Maar wil je nou toch een exotisch tintje dan kun je natuurlijk wel denken aan exotische trouwfoto locatie’s. Denk aan een tropische binnentuin, een vogelpark, vlindertuinen of een dierentuin. Op veel locatie’s kun je terecht. Houd rekening met entreekosten. Wel is er vaak een speciale korting voor bruidsparen, dus vraag daarnaar als je met een locatie gaat praten.

 

Industriele fotolocatie

In Nederland heb je verschillende trouwfoto locatie’s met een industriële look. Bij sommige locatie’s moet je betalen, andere locatie’s kun je gewoon heen. Denk aan bruggen, skateparken, graffiti wanden en oude fabriekshallen. Houd er rekening mee dat graffiti wanden steeds veranderen. Bij sommige fabriekshallen moet je locatiegeld betalen.

 

trouwfoto locatie schommel met bruidspaar

Boerenbruiloft

Ben je nou helemaal fan van het boerderijleven? Denk dan ook eens aan een boerenbruiloft? In de weilanden, bij de stallen en in de hooiberg kun je ook onwijs leuke trouwfoto’s maken. Vergeet dan niet een paar laarzen aan te trekken om het helemaal af te maken.

 

Feest locatie

Vergeet niet bij je feestlocatie te kijken naar leuke mogelijkheden. Op de trouwlocatie van dit bruidspaar hing een fantastische schommel, die bij het donker worden ook nog verlicht werd door kleine lampjes. Toen ik deze in de middag zag wist ik al dat ik een foto wilde met deze schommel. Zoooo romantisch.

 

Trouwfoto locatie’s kunnen ook meerdere momenten op een dag hebben. Overleg gewoon met je fotograaf. Ik vind het geweldig als er over de dag meerdere kleine momentjes zijn om mooie foto’s te maken. 10 minuten is vaak al genoeg voor je fotograaf om even iets moois te maken. Zo krijg je foto’s op verschillende locatie’s door de dag heen.

 

Bekijk hier “real weddings” en hun locatie?